گلوتوپیک، صرفه‌جویی در زمان، دقت بالا در تصمیم‌گیری

 

با توجه به جایگاه ویژه نان در تغذیه ما ایرانیان همواره تمام کسانی که در این زنجیره تولید مشغول به فعالیت هستند با چالش‌های مختلفی برای برآورده‌کردن نیاز مشتریان خود مواجهند. یکی از این چالش‌ها تولید آرد مناسب و تخصصی برای محصولات مختلف است. نقاط بحرانی برای بالا بردن کیفیت در زمینه تولید عبارتند از:
• شناخت ماده اولیه در هنگام دریافت و تشخیص کاربرد ماده اولیه متناسب با نوع محصول نهایی مورد نظر.
• تنظیم عملکرد صحیح دستگاه‌های خط تولید.
• محاسبه و تنظیم مناسب فرمولاسیون محصول نهایی.
با توجه به اینکه برخلاف سایر موارد ذکر شده، دریافت ماده اولیه که در کارخانجات آرد همان گندم می‌باشد در زمان خاصی در سال صورت می‌پذیرد، فشردگی و تراکم کار جهت تصمیم‌گیری برای تقسیم‌بندی و سیلوبندی صحیح گندم دریافتی در بخش دریافت کارخانه‌های تولید آرد در این زمان قابل توجه است.
دستگاه گلوتوپیک شرکت برابندر با قابلیت انجام بطور متوسط 10 آزمایش در ساعت می‌تواند بطور موثری سرعت تصمیم‌گیری را با چاشنی دقت در این حوزه افزایش دهد. تنها با وجود 9 گرم نمونه و افزودن 9 الی 10 گرم آب به بخش همزن دستگاه تست آغاز شده و پس از گذشت بطور متوسط 6 دقیقه نتایج تست در اختیار کارشناس قرار می‌گیرد. این نتایج عبارتند از درصد پروتئین، میزان گلوتن مرطوب، میزان جذب آب و انرژی لازم برای کشش خمیر (معیاری از قدرت و ضعف گلوتن).
در گراف آرد گندم‌های با گلوتن قوی پیک نمودار در مدت زمان کم اتفاق افتاده و دارای پیک بلندی است و هر چه میزان این قوت کاهش پیدا کند این زمان افزایش یافته و ارتفاع پیک آن کمتر خواهد شد. نمونه‌ای از گراف دستگاه گلوتوپیک را می‌توان در زیر مشاهده کرد.

 

GlutoPeak graph-2

 

کاربرد دیگر این دستگاه در کارخانجات آرد در تصمیم‌گیری سریع برای تعیین نسبت‌های اختلاط گندم‌ها از سیلوهای مختلف برای رسیدن به رنج مناسب در صد اختلاط است. در نمودار زیر نتایج حاصل از نسبت‌های اختلاط مختلف گندم دیده می‌شود که از دستگاه گلوتوپیک بدست آمده است.

 

GlutoPeak graph-1HWF: گندم سخت SWF: گندم نرم

از کاربردهای دیگر این دستگاه کارا می‌توان به تشخیص مناسب بودن آرد در کارخانجات نان صنعتی، کارخانجات تولید ماکارونی و نودل، تشخیص مناسب بودن زمان برداشت گندم در مزرعه‌های گندم، تشخیص روش سیلوبندی گندم‌ها در مورد سیلوداران اشاره کرد.
با توجه به وجود حساسیت‌های بالا در تولید این کالای استراتژیک نیاز به استفاده از روش‌های نو می‌تواند کمک بزرگی به صنعتگران در این عرصه باشد.